Péntek Csaba: A hamburgered ára – avagy mi van a szatyorban, husi?

5390 Ft

Kategória:

Mindannyian szeretnénk egészségesebb, békésebb és fenntarthatóbb világban élni. Ehhez különféle módszereket keresünk, holott az egyik legegyszerűbb megoldás a tányérunkon van. A tudatos ételválasztással pozitív hatást gyakorolhatunk saját egészségi állapotunkra, bolygónk jövőjére és több milliárd, a Földön velünk együtt élő érző lény, vagyis az állatok életére. A könyv arra vállalkozik, hogy valós képet adjon a húsfogyasztásról: nem ítélkezik, csupán információkat oszt meg napjaink egyik legmegosztóbb témájában egészségügyi, környezetvédelmi, állatvédelmi, történeti és lelki megközelítésből egyaránt.

„Ha nem akarsz tovább bekötött szemmel élni, ha szeretnéd valóban megtapasztalni, hogy mi az együttérzés, az empátia, akkor jó helyen »jársz«… Nehéz dolog kinyitni a szemünket, nézőpontot váltani, lerázni azokat az hagyományokat, amelyek belénk égtek, mint kulturális örökség. De ha megteszed az első lépést, és el mered elengedni mindazt, amit eddig normálisnak hittél, akkor megnyílik előtted egy új út, amiről már nem lehet visszafordulni: növekvő tudatossággal lesz kikövezve, és egy békésebb, boldogabb világhoz vezethet. Ez a könyv kézen fogja a kedves olvasót, és segíti a megértésben, az elfogadásban, az elindulásban. Már csak az a kérdés, hogy hogy hajlandó vagy-e tisztán látni, hogy mi a hamburgered valódi ára, következménye, és ki fizeti meg…“

Karalyos Gábor, színész

„Minden élet tiszteletet, méltóságot és együttérzést érdemel. Szebb világunk lesz, ha ezt egy nap mindenki így gondolja majd. Ráadásul nemcsak az állatokat kíméljük meg felesleges szenvedésektől, ha lemondunk a fogyasztásukról, de lelkünk és testünk is egyaránt hálás lesz érte. Ez a könyv a tökéletes olvasmány azok számára, akik ki szeretnék húzni a fejüket a homokból, nem félnek az igazságtól, és vágynak egy tudatosabb, egészségesebb életre.”

Kásás Tamás, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó

„Miközben riadtan gyűjtünk pénzt az esőerdők megmentéséért, elégedetten távozunk a boltból, kosarunkban olyan termékekkel, amelyek miatt tűnnek el az erdők a Földről. Ezért fontos minden olyan könyv, ami rámutat az összefüggésekre, és megmutatja a valóságot, amit álomarcú csomagolások mögé rejtettek el.”

Puskás Peti, énekes, színész, televíziós személyiség

„Nagy örömmel tölt el, hogy ez a könyv megszületett. Az Olvasó válaszokat talál benne szinte az összes meghatározó kérdésre, amely a témával kapcsolatban eddig felmerült. Sőt, olyan kérdésekkel is találkozik, amelyeket talán még fel sem tett magának, mégis szervesen hozzátartoznak egy modern és tudatosan gondolkodó ember mindennapi életéhez, boldogságához. Ez a könyv egyszerre szól az egészségtudatosságról, a környezettudatosságról, az emberiség következő fejlődési szintjéről és a jó minőségű élet megteremtésének új lehetőségeiről.”

Kereszty András, a Tudatosság Iskolája alapítója

„Nincs olyan, akihez ne szólhatna ez a könyv, hiszen meglepően könnyű a benne megidézett emlékekkel, szituációkkal és gondolatmenetekkel azonosulni szinte mindannyiunknak. Nyílegyenes logikával és egyszerűen vezet el olyan felismerésekig, amelyeket nem értjük, miért nem raktunk össze korábban, és eléri, hogy még többet és többet akarjunk tudni arról, hogyan működünk mi, és mi irányítja a társadalom tetteit. Szívből ajánlom mindenkinek, akinek van már bármilyen véleménye a húsevésről, és ugyanannyira annak, akinek még nincs.”

Kaveczki Zsófia, a MAVEG volt alelnöke

Ezt a konyvet ajanlom azoknak akik mar beszelgettek olyanokkal, akik megkerdejoleztek az etkezesi szokasaikat es egy pillanatra elgondolkodtak azon, hogy mi van ha az ot szamonkeronek igaza van? Termeszetesen ennek a konyvnek nem feladata barkit barmirol meggyozni inkabb csak beszelgetesek kozben felbemarado gondolatok teljesebb szogbol valo megismerese. Az iro sajatos eletszemlelete is megmutatkozik ebben a konyvben, es miert is ne bukkanna fel. Aminek kulon orulok, hogy ezeket mindig jelzi is es az egesz lenduletes olvasmany alatt sosem probal gyozkodni arrol sem. Nem szerettem olvasni mert teendoim kozepette nem volt szerencses, hogy nem lehet letenni. Már ha erdekel, hogy mivel is fizetsz a hamburgeredert."

Bergovecz László, a MAVEG elnöke

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Péntek Csaba: A hamburgered ára – avagy mi van a szatyorban, husi?” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük