A gyönyörűség dalainak kezdete – Ókori egyiptomi versek

9800 Ft

Kategória:

„Az óegyiptomi szerelmes versek az irodalom egy egészen különleges szigetét jelentik – mindösszesen tizenhárom vers maradt fent a korszakból, melyek azonban frissességükkel, játékosságukkal és különleges képeikkel könnyedén találnak utat a ma olvasóihoz is.

Amikor elolvassuk a korabeli verseket, rögtön világossá válik, hogy a természet szeretete átjárta az ókori egyiptomiak minden gondolatát, és legbensőbb érzéseiket is gyakran a természet képeivel juttatták kifejezésre. Lótuszvirágok, szikomorfák, vadlibák és krokodilok, szökellő gazellák és pattanó bimbók – szinte minden versszakra jut egy a természet csodáiból. Éppen ezért döntöttem úgy, hogy a könyv illusztrációin keresztül is életre keltem az ókori Egyiptom flóráját és faunáját.

A nagypapám fordította ókori egyiptomi szerelmes versek először 1973-ban jelentek meg, hogy aztán három évre rá új kiadásban lássanak napvilágot – közel ötven év után úgy éreztem azonban, ezek a különleges művek megérdemelnek még egy új ruhát. Hatalmas munka volt elkészíteni a kötetet: négy hónapon keresztül közel 80 önálló rajz és 18 minta készült az 52 oldalas, fekvő B5-ös formátumú könyvhöz, amelybe végül egy önálló fejezetet is írtam – az ELTE Egyiptológiai Tanszékének tanársegéde, Jasper Kata szíves lektorálásával – az ókori egyiptomi kertekről. Igyekeztem a baltartalomhoz méltó kiállítású könyvet készíteni: szövetborítással, védőborítóval, aranybetűkkel, mintás előzékkel és sárga  könyvjelzővel. Hogy sikerrel jártam-e, arról majd az olvasók döntenek.

Barátsággal,
Molnár Kata Orsolya”

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A gyönyörűség dalainak kezdete – Ókori egyiptomi versek” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük