Ugyan Magyarországon szinte még csak elkezdtük a velük való ismerkedést, számos országban már a kreatívkodás elengedhetetlen kellékei a washi tape-ek, azaz dekortapaszok. Most megtudhatod, mit kell tudni ezekről a gyönyörű ragasztószalagokról, és mi mindenre használhatod őket!

Talán nem meglepő, hogy számos imádnivalóan aranyos és dekoratív papír-írószer termékhez hasonlóan a washi tape is Japánból indult világhódító útjára. 2006-ban nők egy csoportja kereste meg az ipari maszkolószalagokat gyártó Kamoi Kakoshi Co., Ltd. céget, hogy az általuk gyártott szalagokat szeretnék használni a kézműves projektjeikhez. A cég vezetőjét annyira lenyűgözték a maszkolószalagok segítségével készült alkotások, hogy képzőművészek közreműködésével megalkotta az első olyan szalagokat, melyeket elsősorban nem építkezések, vagy festés alkalmával használandók, hanem kifejezetten dekorációs céllal.

A washi tape-ek tartós, mégis könnyen eltéphető, biológiailag lebomló színes ragasztószalagok, melyek hagyományosan magas minőségű rizspapírból, azaz japán washi papírból – a washi (和紙) szó japánul japán papírt jelent (wa – 和 japán / shi – 紙 papír) – és természetes eredetű gumi ragasztóanyagból készülnek. Természetesen most már más alapanyagokból készült washi tape-ekkel is találkozhatunk a papír-írószer és kreatív hobby boltok polcain, de a legmagasabb minőséget még mindig a rizspapírból készített verziók jelentik. Akármi is legyen azonban az alapanyaguk, a funkciójuk mindig ugyanaz: a kézműves projektjeink dekorálása, még színesebbé tétele.

Mivel nemcsak kezelni roppant könnyű a washi tape-eket, hanem nyom nélkül eltávolítani, átragasztani is, rengeteg dologra használhatjuk őket. Látványos kiegészítői lehetnek csináld-magad projekteknek, színt vihetnek képeslapokra, borítékokra, meghívókra.

Washi tape-ek segítségével a hétköznapi teendőink listáit is izgalmasabbá tehetjük. Remekül használhatók naplók, emlékkönyvek, bullet journalok, naptárak dekorálására, fontos tennivalók, tudnivalók kiemelésére vagy egyszerűen csak a hétköznapok teendőlistáinak színesítésére.

Azt, hogy könnyen és nyom nélkül eltávolíthatók, nemcsak kézműves projektek készítésekor használhatjuk ki, hanem otthonunk dekorálásakor is. Posztereket, fotókat, képeslapokat rögzíthetünk a falra a segítségükkel, egy színes és kreatív keretet adva ezzel a képeknek, vagy akár magukban is felragaszthatjuk őket, és egyedi bordűrt kreálhatunk belőlük a falon, nyílászárókon, bútorokon.

A washi tape-ek a karácsonyi időszakban is nagyszerű szolgálatot tehetnek. Ajándékcsomagolásnál használhatjuk őket az egyszerű, átlátszó celluxhoz hasonlóan, de terméseket, képeket, apró édességeket is rögzíthetünk velük a csomagoláshoz, ezzel még egyedibbé, még személyesebbé téve az ajándékainkat.

Akárhogy használjuk is a dekortapaszokat, mindenképpen érdemes néhányat a fiókunkban, kreatív kellékes dobozunkban tartanunk belőlük. Ki tudja, mi mindenre jöhetnek jól! A Luna Blanca magas minőségű rizspapírból készült washi tape-jei a felsorolt területek bármelyikén felhasználhatók. Kollekciónkat úgy állítottuk össze, hogy az univerzális, ízlésesen elegáns darabok mellett vidám, színpompás és kreatív szezonális dekorszalagok közül is válogathass.